AMSTERDAM – De nieuwe iPhone-app Color, die donderdag gelanceerd is, krijgt warme belangstelling van investeerders. De mobiele foto-app wist al 41 miljoen dollar (29 miljoen euro) binnen te halen.

Color Labs, de nieuwste startup van serie-ondernemer Bill Nguyen, kreeg kapitaal toegezegd van bekende durfinvesteerders, waaronder Sequoia Capital en Bain Capital, zo melden diverse media.

Met Color kunnen iPhone- en iPadbezitters foto’s delen met mensen die in de buurt zijn. ‘Vriendschappen’ bestaan alleen met mensen die zich op een bepaald moment op maximaal 30 meter van de gebruiker van de app bevinden.

Lala.com

Nguyen verkocht zijn laatste geesteskind Lala.com aan Apple voor 80 miljoen dollar. Hij maakt gebruik van zijn connecties bij zowel Apple als Google om Color op een belangrijke positie binnen de appstores te krijgen.

De app is gratis en toont vooralsnog geen advertenties. Het bedrijf wil geld gaan verdienen met advertenties die rekening houden met de locatie van de gebruiker.

Foto’s binnen de app kunnen ook getwitterd worden. Nguyen mikt in een later stadium op een verdergaande integratie met Twitter.