AMSTERDAM - Het is geen keiharde strijd, benadrukken de deelnemers van de Young Professional of the Year-verkiezing. Maar de spanning op de gezichten vertelt een iets genuanceerder verhaal.

Na een interne verkiezingsstrijd in het eigen bedrijf te hebben gewonnnen verzamelden 21 toptalenten zich afgelopen vrijdag in Amstelveen onder het motto 'Meet the Nominees'.

Een dag vol pitches, video's, foto's en groepssessies`, georganiseerd door ICA, de InterCompany Association, een netwerk van young professionals. Op 26 mei wordt de winnaar van de verkiezing, mede mogelijk gemaakt door NUzakelijk, bekend gemaakt.

Deze eerste kennismaking met de concurrentie verloopt uiterst gemoedelijk, maar niemand is alleen gekomen "om mee te doen". De officiële leeftijdsgrens is 35 jaar, naast maximaal zes jaar werkervaring, maar de groep bestaat bijna zonder uitzondering uit twintigers.

"Een super eer om mee te mogen doen", zegt Marieke Kamphuis (28). "Hier moet je juist met je kop boven het maaiveld uitsteken." 

YPY 2
Foto: (c) Henkvandergiesen.nl

Pitch

Het spannendste onderdeel van de dag is zonder twijfel het jezelf verkopen tijdens 'pitch' voor een zes-koppige jury; idols voor gevorderden. Maar achteraf blijkt dat een gebrek aan video-ervaring ook de nodige deelnemers parten speelt. "Het is het grote onbekende", zegt Babouschka van Bilsen (IBM). Ze is gewend in het Engels te 'pitchen', "dit is wel even wennen".

In een hoek van de 'hang out', een van hapjes en drankjes voorziene toevlucht tussen de bedrijven door, bereidt een kandidaat zich voor op zijn videosessie. Als een hypergeconcentreerde slalomskiër neemt hij zijn komende inspanning met de nodige gebaren stap voor stap door.

Klappen

Het is Zeeshan Khan, die later door een overmaat aan spanning zijn pitch begint met een heuse blackout. Hij maakt echter indruk met zijn verhaal dat perfect inspeelt op het thema van de verkiezing: Mind the gap. Met welke verschillen krijgen de talenten te maken en hoe gaan zij hiermee om?

Khan heeft vroeger "de nodige klappen gehad", maar gebruikte die weerstand om sterker te worden. Zijn Pakistaanse 'roots' gaven hem de nodige inzichten in cultuurverschillen.

Haantjes

"De kandidaten zijn iets minder 'haantjes de voorste' vergeleken met vorig jaar", vertelt een groepsleider van een workshop waarbij de talenten in groepjes een ingewikkeld probleem moeten oplossen. "Deze deelnemers zijn analytischer en hebben iets meer oog voor de sociale kant en weten hun prestatiedrang daarnaast iets meer te verbergen."

Wellicht een toonbeeld van analytisch vermogen is de Groninger Simon Dalmolen, bij consultant Logica actief als R&D-specialist. Hij slaat voor zijn werk een brug tussen wetenschap en het bedrijfsleven en won de interne Logica-verkiezing dankzij "lef en gedrevenheid".

Veel ervaring met 'pitchen' heeft hij echter niet, hij moet het niet hebben van zijn 'babbels'. "Ik kijk soms met verbazing naar de andere kandidaten die zichzelf vlotjes presenteren." De wil om te winnen is er niet minder om, "alleen de eerste plek telt", zegt hij met een verwijzing naar zijn favoriete sport wielrennen.

ypy 1
Deelnemers wonen een workshop bij van Dominic Kotarski van Sarcio Training & Coaching | Foto: (c) Henkvandergiesen.nl

Leren

Toptalent is continu op zoek naar mogelijkheden om te leren, vertelt een instuctiedocument waarin de selectiecriteria aan de deelnemers van de verkiezing wordt uitgelegd.

De talenten beschouwen de dag dan ook allemaal als leerzaam en grensverleggend. "Je leert jezelf echt te verkopen," zegt Sarissa Alleijn, senior consultant bij Capgemini. Alleijn is blij dat ze 's ochtends gelijk aan de beurt was voor haar pitch. "Anders zit je de hele dag in spanning."

Internationaal

Een van de jongste deelnemers, Jasper Overgaauw ("de chique variant, met dubbel a"), kijkt tevreden terug op zijn pitch. "Er hing een relaxte sfeer, ik was zeker en mijn verhaal kwam er goed uit."

Mede vanwege de kansen op internationale ervaring koos Overgaauw (24) bewust voor een het grote concern KPN. Als projectleider vliegt hij diezelfde avond naar het Indiase Bangalore om daar te overleggen met een groep IT'ers - over 'gaps' gesproken.

Als een doorgewinterde wereldreiziger: "Sommige Nederlanders hebben moeite met de gereserveerdheid van Indiërs terwijl Indiërs soms terugschrikken voor onze directe manier van doen. Ik probeer iedereen hiermee om te laten gaan, probeer bijvoorbeeld de Indiërs het vertrouwen te geven dat ze ook fouten mogen maken."

ypy x
Foto: (c) Henkvandergiesen.nl

Verbinden

Blakend van het zelfvertrouwen doet Pieter Verheyen (30) verslag van zijn video-sessie, waarbij deelnemers in een minuut mogen vertellen waarom zij de Young Professional of the Year 2011 zouden moeten worden. Hoewel die ene minuut "eigenlijk veel te kort" is, zegt Verheyen. "Probeer je leven maar eens in een minuut te proppen."

Verheyen, werkzaam bij PWC, is een 'verbinder'. In de financiële sector probeert hij bedrijven optimaal te laten samenwerken. "Diversiteit inspireert mij", zegt hij over het thema van de verkiezing. En hoewel hij bij alle deelnemers weer een unieke specialiteit ontwaart, is er vooral een belangrijke overeenkomst: "Bij iedereen zie je dezelfde drive en gedrevenheid."

Op 20 april volgt nog een 'case day', waarna op 26 mei tijdens de finale van de verkiezing mag blijken wiens gedrevenheid hem of haar tot Young Professial of the Year heeft gebracht.

Naar de verkiezingssite Young Professional of the Year