Het is een inkoppertje om te stellen dat waar de ochtendmens de deur opent om naar huis te gaan, deze de avondmens binnen laat om te gaan werken.

In onze cultuur past het patroon van de avondmensen niet echt. Maar als de maatschappij het goed inricht is er absoluut een meerwaarde.

Wij zijn het levende bewijs dat een ochtend- en avondmens prima samen kunnen werken. Je moet er alleen afspraken over maken, wat overigens vanzelf gebeurt als je op elkaar ingespeeld bent.

Slaapdronken

Immers daar waar de ochtendmens vroeg op de dag al actief is om allerlei zaken op te pakken, is het niet verstandig dat de ochtendmens de avondmens op dit vroege tijdstip belt of aanspreekt. Als het even tegen zit is deze persoon nog slapende of zal deze slaapdronken live of via de telefoon antwoorden. De interactie is ver te zoeken en zal de ochtendmens eerder demotiveren. Niet handig dus.

Daar staat tegenover dat de avondmens bijvoorbeeld halverwege de avond met superinitiatieven komt en deze zal de ochtendmens nog wel opnemen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Met andere woorden, op een dergelijke manier samen proberen te werken, werkt niet.

Efficiënt en daarmee effectief

Als je het goed aanpakt en taken weet te verdelen, haal je als team veel meer uit de dag. Zo kan de ochtendmens al met een aantal voorbereidende zaken aan de slag gaan.

Te denken valt aan het verzamelen van informatie op internet, het bijwerken van gegevens of de basis leggen voor nieuwe ontwikkelingen en werkzaamheden. Om vervolgens tegen het einde van de ochtend gezamenlijk verder te gaan en extra veel meters te maken. Dit is immers een moment van de dag dat je beide optimaal bent.

Het lijkt erop dat na de lunch beide type mensen een middagdipje hebben, geef daar gerust aan toe. Vechten tegen de bierkaai is vermoeiend en het levert erg weinig op.

Uitwerken

De namiddag kan ook nog samen opgetrokken worden, maar de ochtendmens raakt dan wel over zijn/haar top. Dit terwijl de avondmens dan nog enkele uren prima door kan gaan. Te denken valt aan het uitwerken van zaken, voorbereidingen op de dag van morgen etc.

Daarmee niet gezegd dat de avond zinloos is, want als je van filosoferen houdt kunnen er tot pakweg halverwege de avond nog prima bomen opgezet worden. En gaat de avondmens nog even door, de ochtendmens zal over het algemeen zijn of haar mandje eerder opzoeken.

Waar het dus om gaat is dat je de gezamenlijkheid opzoekt, waar zitten de overeenkomsten. De verschillen (veelal in tijd) vul je efficiënt en daarmee effectief op.

Vertrouwen

Zo moeilijk is het niet, of toch wel? Naast het efficiënt inrichten is er dan ook nog zoiets als vertrouwen. Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen, want je laat continu zaken aan elkaar over.

En om terug te komen op mijn blog van vorige week over teambuilding … durf jij je voor je compagnon of directe collega zomaar achteruit te laten vallen? Als je volmondig “ja” kunt zeggen en je werkt als ochtend- en avondmensen samen, dan kan hier daadwerkelijk 1 + 1 = 3 of misschien wel 4 ontstaan.

Als het antwoord niet volmondig “ja” is, niet doen en hooguit bedenken waarom het niet een “ja” kan zijn. Deze stappen hebben wij in ieder geval wel gezet en we laten ons ten opzichte van elkaar blindelings achterover vallen, wetende dat de ander je altijd op zal vangen.

Helma van Wanrooij en Eelkje Oldenburger zijn eigenaar van Janus Kizuna en oprichters van Stichting Legatio. Zij herstructureren bedrijven en bieden persoonlijke begeleiding aan ondernemers en particulieren. De organisaties zijn ook terug te vinden op Twitter.