AMSTERDAM - Een restaurant in Londen mag voorlopig geen moedermelkijs meer verkopen. De gemeente wil onderzoeken of het ijs een gevaar vormt voor de gezondheid, zo melden Britse media.

Twee mensen deden hun beklag bij de gemeente, waarop de voorraad omstreden ijs in beslag werd genomen. Volgens een gemeentelijke woordvoerder kan een ziekte als hepatitis via moedermelk worden overgedragen.

"Wij juichen innovatieve ideeën toe, maar we moeten de gezondheid van consumenten beschermen", aldus de zegsman.

Restauranteigenaar Matt O'Conner reageert verbolgen. Volgens hem is de melk "medisch gescreend" en gepasteuriseerd.

Baby Gaga

De ruim 16 euro kostende menselijke delicatesse, 'Baby Gaga' genaamd, raakte eerder uitverkocht. Of dat door de grote populariteit kwam of door de geringe aanvoer van verse moedermelk is niet duidelijk. O’Conner wierf moeders via een forum op de website Mumsnet.

Volgens O'Conner reageerden de meeste bezoekers aan zijn restaurant enthousiast en boden meerdere vrouwen hun moedermelk aan.

De restauranteigenaar begrijpt dat sommige mensen afkerig reageren op het nuttigen van moedermelk. Maar het babyvoedsel is natuurlijker dan koeienmelk, betoogt hij tegenover de krant The Telegraph. "Dit stelt onze opvattingen over voedsel aan de kaak. Waar komt melk eigenlijk vandaan?"