AMSTERDAM – De Amerikaanse pizzeria-eigenaar Nikolas Galiatsatos probeerde op een wel erg vieze manier rivaliserende pizzeriazaken te dwarsbomen. De pizzaboer kocht een paar muizen en dumpte ze vervolgens bij de concurrentie.

De man wandelde afgelopen maandagmiddag de zaak van één van de concurrenten binnen en vroeg waar het toilet was. Nadat hij weg was, ging de eigenaar van de betreffende pizzeria polshoogte nemen. Hij vond een zak verstopt boven het plafond.

De eigenaar overhandigde de zak aan twee politieagenten die toevallig aan het eten waren in de pizzeria. Zij vonden drie witte muizen in de zak.

Nadat Galiatsatos het pakketje bij de eerste concurrent had gedumpt, liep de man naar de zaak van de tweede concurrent aan de overkant van de straat. Hier liet hij ook een zak met muizen achter.

Crimineelinstrument

“We hebben nog nooit zoiets gezien waarbij muizen als crimineelinstrument werden gebruikt”, verklaart een politiewoordvoerder tegenover persbureau AP. “Dit is voedselterrorisme met muizen.”

Volgens de politie had Galiatsatos zelf een muizenprobleem en gaf hij de concurrentie daarvan de schuld. De man wordt aangeklaagd voor onder andere dierenmishandeling.