OSNABRUCK - De liquidatie van het failliet gegane Duitse autobedrijf Karmann is definitief afgerond. Het laatst overgebleven onderdeel van het in 1901 opgerichte Karmann werd dinsdag verkocht aan autoconcern Volkswagen.

Karmann vroeg in april 2009 faillissement aan vanwege acute geldproblemen door het wegvallen van belangrijke klanten. De curator verkocht vervolgens de verschillende onderdelen van het bedrijf uit Osnabrück.

Volkswagen nam dinsdag de metaalbewerkingsdivisie met 328 werknemers over. Eerder kocht Volkswagen al de divisie technische ontwikkeling. De dakbewerkingstak en de onderdelen van Karmann in Japan, Polen en Noord-Amerika gingen naar verschillende investeerders.

Volkswagen wil met de overgebleven activiteiten van Karmann in Osnabrück een doorstart maken. Daar zal de nieuwe Golf Cabrio worden gebouwd. Mogelijk komen daar later de Porsche Caymann en Boxster bij. Dat zal leiden tot 1800 banen, aldus Volkswagen. Voor het faillissement telde Karmann wereldwijd circa zevenduizend banen, waarvan vijfduizend in Duitsland.