AMSTERDAM - Het nieuwe bedrijf GreenGoose heeft een opmerkelijke manier bedacht mensen gezonder te laten leven. De startup verkoopt sensoren die van alledaagse objecten, zoals tandenborstels, een spelelement maken.

De sensoren zijn verschillend en werken draadloos. Zo is er een sensor voor een tandenborstel, een sensor in de vorm van een kaart voor conditietraining en er zijn speciale stickers voor flesjes water die geactiveerd worden bij gebruik.

Hierdoor kunnen de sensoren bijvoorbeeld weten hoe vaak de persoon de tanden poetst, hoe vaak de speler aan zijn conditie werkt en of de gebruiker genoeg water drinkt. Het systeem van GreenGoose, dat gekoppeld moet worden aan een router, geeft per gebruik punten aan de speler. De sensoren meten ook hoe lang en in welke intensiteit de speler gebruik maakt van het object.

Statistieken

De speler kan zelf bepalen waar hij of zij meer aandacht aan wil besteden. Een online versie van GreenGoose houdt deze scores bij waardoor de speler statistieken over zijn eigen gezondheid kan bijhouden. Door een spelelement toe te voegen aan alledaagse dingen hoopt de startup mensen meer te motiveren iets aan hun gezondheid te doen.

GreenGoose heeft ook andere ambities: het wil een game-platform worden voor het echte leven. Daarom heeft het bedrijf een API-code vrijgegeven, zodat onafhankelijke ontwikkelaars meer diensten en spellen voor GreenGoose kunnen ontwikkelen. Tijdens verschillende conferenties vorige week werd er voor zeshonderdduizend dollar geïnvesteerd in de startup. Het systeem wordt binnenkort verkocht voor 24 dollar per stuk.