ROTTERDAM - Nieuwe directieleden van het Havenbedrijf Rotterdam gaan 5 procent minder verdienen dan de huidige, zittende directie. Ook het salaris van nieuwe topmanagers gaat met eenzelfde percentage achteruit ten opzichte van de groep van circa twintig managers die er nu zit.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Rotterdam woensdag desgevraagd laten weten.

Het gaat vooralsnog om een voorstel, waarover op de aandeelhoudersvergadering van 28 maart een besluit moet worden genomen. Het voorstel heeft geen betrekking op de salarissen van huidige directieleden en managers, omdat de gemeente bestaande contracten niet wil wijzigen.

Salaris

De directieleden van het havenbedrijf verdienen, afhankelijk van hun precieze functie, jaarlijks meer dan 350.000 euro. De matiging van de topsalarissen betekent dat nieuwe directieleden circa 15.000 tot 20.000 euro per jaar minder gaan verdienen.

De gemeente Rotterdam en het Rijk zijn aandeelhouder van het Havenbedrijf Rotterdam. ''Door de inzet van wethouder Jantine Kriens en minister Jan Kees de Jager komt de stijging van de salarissen er niet door en is er dus zelfs sprake van een verlaging’’, aldus de woordvoerder.

Maatregel

Kriens en De Jager vinden het in economisch slechtere tijden niet gepast dat de salarissen stijgen. De woordvoerder kon niet zeggen hoe lang de maatregel van kracht is. ''Zolang het niet goed gaat, zal een verhoging er ook niet zo snel inzitten.''

Van de Rotterdamse GroenLinksfractie mogen de salarissen veel verder ingeperkt worden. Ook na de korting verdienen nieuwe directieleden volgens GroenLinksraadslid Arno Bonte ''buitenproportioneel veel''.

Bonte vindt dat voor het Havenbedrijf het burgemeesterssalaris van 130.000 euro als maximum moet gelden omdat het de kwaliteit ten goede zou komen. ''We hebben mensen nodig met hart voor de stad en passie voor de haven. Geen managers die alleen maar oog hebben voor hun eigen portemonnee", aldus Bonte.