FRANKFURT - Het begin van het jaar kent een goede start voor de Duitse fabrikanten van luxe auto's. Ze verkopen veel meer wagens dan in dezelfde maand van vorig jaar.

Zo zag de BMW-groep de autoverkopen in januari met 28 procent omhoog gaan tot 105.177 stuks. Aartsrivaal Audi verkocht wereldwijd 95.400 auto's, een stijging van 22,6 procent. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde verkoopcijfers van de autofabrikanten.

''Wij verwachten dat het groeitempo nog een aantal maanden sterk blijft, maar dat deze in de tweede helft van het jaar iets afzwakt'', zegt BMW-bestuurder Ian Robertson. BMW verwacht dit jaar meer dan 1,5 miljoen auto's te verkopen. De groep zag de verkopen van het merk BMW met 30 procent stijgen. Het aantal verkochte Mini's klom met 15,8 procent.

Volkswagendochter Audi beleefde zijn beste januarimaand ooit, dankzij ''aanzienlijke dubbelcijferige groei in alle regio's''. In Duitsland steeg de verkoop met 14,8 procent, in China met 32 procent en in de Verenigde Staten met 20 procent.

.