SCHIEDAM - Het grootste en oudste particuliere bedrijfsrecherche- en adviesbureau van Nederland, Hoffmann Bedrijfsrecherche, komt in handen van facilitair dienstverlener Facilicom. De Facilicom Services Group heeft de overname dinsdag bekendgemaakt.

Hoffmann gaat samen met de recherche- en adviestak van Trigion, marktleider op het gebied van beveiliging in Nederland en onderdeel van Facilicom Services Group uit Schiedam.

Door de transactie krijgt Trigion de beschikking over bijna honderd specialisten op het gebied van bedrijfsrecherche, forensisch onderzoek en strategisch risicomanagement.

Hoffmann Bedrijfsrecherche blijft na de overname onder eigen naam actief en zelfstandig opereren vanuit het bestaande hoofdkantoor in Almere. Facilicom geeft verder geen financiële details van de overname vrij.

Netwerk

Directeur Gerd Hoffmann ziet de overname na bijna 50 jaar zelfstandigheid als de enig juiste stap. ''Het grote netwerk van Trigion maakt het voor ons bedrijf mogelijk om nieuwe wegen in te slaan, nieuwe markten en diensten aan te boren en nieuwe klanten te verwerven.''

Directeur van Trigion, Geert van de Laar, spreekt van een buitenkans: ''Hoffmann is een begrip in de markt voor bedrijfsrecherche- en adviesdiensten. We zien deze acquisitie derhalve als een prachtige uitbreiding van onze dienstverlening''.