AMSTERDAM - De markt voor onvindbare communicatie lijkt steeds groter te worden. Mobiele applicatie TigerText haalde onlangs de grens van een half miljoen gebruikers door sms'jes na een korte periode simpelweg te laten verdwijnen.

Volgens The Wall Street Journal is de gratis app vooral erg populair onder beroemdheden. Ook video's en documenten, die de verzender liever in een besloten kring houdt, kunnen via TigerText na verloop van tijd automatisch verwijderd worden.

Gebruikers stellen eerst een tijdslimiet in, waarna de boodschap via de server van TigerText verzonden wordt. Nadat de ontvanger het bericht heeft gelezen, schrijft de server over de boodschap heen wanneer de tijd op is. Er worden geen kopieën van het bericht op de server opgeslagen.

Concurrentie

Hoewel het bedrijf een kleine niche bedient, verdient het geld met de zakelijke versie van de applicatie. Werkgevers zoals grote banken en gezondheidsinstellingen betalen tien dollar per werknemer voor de dienst. TigerText verwacht 50 tot 100 zakelijke klanten voor het einde van dit jaar. Het bedrijf heeft inmiddels 2,2 miljoen dollar ontvangen van investeerders.

TigerText mengt zich op een markt die stevige concurrentie biedt. Kik Messenger en BlackBerry Messenger boden al eerder een soortgelijke dienst. Ook BigString Corp. kwam met een applicatie speciaal voor BlackBerry-gebruikers. Deze app startte drie jaar geleden en kent nu ongeveer een miljoen gebruikers. TigerText is echter ook beschikbaar voor iPhones en toestellen met Android.