PORT SAID - De bedrijvigheid op de Suez Canal Container Terminal (SCCT) is weer terug. Dat liet directeur Klaus Holm Laursen van de grootste terminal in Egypte vrijdag weten. ''We draaien nog niet op volle kracht, maar een deel van ons personeel is weer aan het werk en ze glimlachen.''

Donderdag slaagde het bedrijf erin mensen naar de terminal te krijgen, nadat de activiteiten op maandag werden stilgelegd. De situatie is nog steeds niet helemaal veilig.

''De terminal wordt bewaakt, door onder meer mensen van het leger en de marine. Daarnaast hebben we particuliere bewakers in dienst'', aldus de topman. Het personeel gaat met bewakers van en naar hun werk. ''Veiligheid staat voorop.''

Volgens de topman willen mensen graag weer aan het werk. ''Dit gaat niet alleen om het draaiend krijgen van de terminal. Werk is voor onze mensen heel belangrijk, een onderdeel van het dagelijkse leven'', aldus de topman.

Grootste

Het bedrijf heeft op dit moment rond de 150 mensen aan het werk. Bij SCCT werken in totaal 1300 mensen, waarvan er dagelijks tegelijkertijd vierhonderd aan het werk zijn. SCCT is de grootste terminal in Egypte, en een van de grootste in het Midden-Oosten.

''We willen zo snel mogelijk de terminal weer 24 uur en 7 dagen in de week operationeel hebben'', aldus de directeur. De topman kon in het licht van de huidige onzekere situatie nog niet zeggen wanneer dat zal zijn.