UTRECHT - De financiële problemen van bouwbedrijf Midreth kunnen de gemeente Utrecht miljoenen euro's kosten. Dat vertelde een woordvoerster van de gemeente donderdag.

Utrecht heeft acht jaar geleden 25 miljoen euro aan de investeringspoot van Midreth geleend om stadion Galgenwaard te kopen. De gemeente leende het geld in de vorm van twee hypotheken. De onderpanden voor die leningen dekken het risico echter niet helemaal.

Aan het bouwbedrijf is vrijdag door de rechtbank uitstel van betaling verleend. Een woordvoerster van de gemeente noemt het voorbarig om te stellen dat de gemeente Utrecht nu al geld kwijt zou zijn. De gemeente rekent erop dat Midreth de problemen oplost.

Midreth

Midreth heeft inmiddels 3 miljoen euro afgelost. Maar Midreth betaalt al een tijdje de aflossingen niet omdat het bedrijf met de gemeente overhoop ligt over de compensatieorders die Midreth zou krijgen. Daarover loopt een rechtszaak.

De woordvoerster van de gemeente wijst er verder op dat voor de investeringspoot van Midreth genaamd Memid geen uitstel van betaling is gevraagd. Als Midreth failliet gaat, wil dat niet zeggen dat investeringspoot Memid ook omvalt, zegt de woordvoerster.

De gemeente benadrukt daarnaast dat wanneer het geld niet was geleend, Utrecht acht jaar geleden met een niet afgebouwd stadion en een failliete voetbalclub in de maag had gezeten.