AMSTERDAM – Het “gelul van dronken aardbei” Prem Radhakishun deert bankconcern SNS niet. Dit verklaart SNS-woordvoerder Raymond Salet aan de Volkskrant. Radhakishun zei in zijn radioprogramma Premtime dat SNS op “springen zou staan”.

Volgens Radhakishun had hij dit uit een informele, maar zeer betrouwbare bron. Econoom Sweder van Wijnbergen, te gast bij Radhakishun, verklaarde dat hij geen bankrun wilde veroorzaken. Toch gaf hij toe dat SNS nogal wat geld heeft geïnvesteerd in de bouwwereld en daar zou het niet goed mee gaan.

Na deze uitspraak zakte de beurskoers van SNS Reaal met bijna een procent, volgens de Volkskrant. Het aandeel sloot de dag wel af in de plus.

SNS-woordvoerder Raymond Salet is "not-amused". Hij noemt de uitspraken van Radhakishun “gelul van een dronken aardbei”.

“Je mag deze uitdrukking van Van Kooten en De Bie uit mijn mond in de krant zetten. Die uitspraak van Prem is nergens op gebaseerd”, verklaart Salet. “Prem heeft al een reputatie van onverantwoordelijk gedrag en daar doet hij nu nog een schepje bovenop.” SNS Reaal gaat geen actie ondernemen tegen Radhakishun.