AMSTERDAM - Naast Telegraaf Media Groep en John de Mol is ook uitgeverij Sanoma en de Belgische De Persgroep geinteresseerd in SBS Broadcasting, schrijft The Financial Times (FT) donderdag.

Volgens het dagblad zijn er in totaal 18 partijen geïnteresseerd in de televisietak van ProSiebenSat.1, die allen meedingen via een veiling van in totaal meer dan 2 miljard euro.

De Persgroep is in Nederland onder andere actief met Het Parool, De Volkskrant, het AD en Trouw. Sanoma is in Nederland actief in verschillende media-uitingen zoals via print met bladen als Libelle, Donald Duck en Margriet, via online met Schoolbank.nl, Startpagina.nl en NU.nl.

Gedeelde verkoop

In de tweede helft van deze maand zullen er presentaties plaatsvinden.

De Amerikaanse private equity-partij Hellman & Friedman, voormalig eigenaar via een consortium van ProSieben, biedt volgens FT samen met Patrick Tillieux, ex-topman van SBS Broadcasting.

De krant haalt bronnen aan, volgens wie de SBS-tak gesplitst verkocht kan worden in een Scandinavisch deel en een Benelux-poot. De raming voor die laatste operaties lopen uiteen van 980 miljoen euro en 1,23 miljard euro, 'Scandinavie'  zou tussen de 1 miljard euro en 1,3 miljard euro moeten opleveren, zo schrijft FT op basis van analistenramingen.