HOOFDDORP - Mededingingsautoriteit NMa is dinsdag binnengevallen bij D-reizen, de grootste keten van reisbureaus van Nederland. Dat heeft de NMa bevestigd.

De inval maakt deel uit van het onderzoek naar prijsafspraken in de reisbranche dat vorig week is ingezet. ''Dat is een branchebreed onderzoek'', aldus een woordvoerster.

Volgens bronnen hebben in ieder geval ook touroperator Corendon en reisagentenorganisatie ITAC bezoek gekregen. Corendontopman Atilay Uslu bevestigde dat de kartelwaakhond op bezoek is geweest. ''Puur informatief. Ze willen weten hoe de overeenkomsten tussen de touroperators en reisagenten in elkaar zitten.'' Hij stelt dat Corendon geen onderwerp van onderzoek is.

Medewerking

Steven van Nieuwenhuijzen, directeur van D-Reizen, liet weten dinsdagochtend een groep mensen van de NMa op bezoek te hebben gehad. ''We zullen alle medewerking aan het onderzoek verlenen.''

Van Nieuwenhuijzen vindt het op zich een goede zaak dat er onderzoek naar de reisbranche wordt verricht. ''Zij staan net als wij voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. De enige prijsafspraak die wij maken, is met de klant.''

Precies een week geleden viel de NMa binnen bij de grootste drie touroperators van Nederland: TUI Nederland, Thomas Cook en Oad en bij brancheorganisatie ANVR. Volgens TUI Nederland ging het daarbij om een onderzoek naar prijsafspraken in de reisbranche.