Manchester Airport denkt de oplossing gevonden te hebben voor lange rijen bij security checks. Het vliegveld installeerde gisteren twee hologrammen om passagiers te wijzen op de veiligheidsvoorschriften.

De hologrammen zijn van bestaande medewerkers en zijn gemaakt door het Britse bedrijf Musion. Deze zijn geprogrammeerd instructies te geven aan passagiers voordat zij een security check ondergaan.

De holografische medewerkers worden geprojecteerd op een plat oppervlak, maar geven volgens de makers een net zo nauwkeurig beeld als een spiegel. De techniek die gebruik wordt is niet nieuw; Musion gebruikte deze technologie al eerder voor popgroepen Gorillaz en Black-Eyed Peas. Manchester Airport gebruikt de hologrammen voornamelijk om een boodschap over te brengen op de passagiers.

Niet te missen

Ondanks de vele aanwijzingen vergeten passagiers wel eens vloeibare stoffen uit hun handbagage te halen of hun boardingpas bijtijds te pakken. Directeur klantenservice Julie Armstrong gaf aan dat er van alles geprobeerd is om de passagiers hierop te wijzen. “De hologrammen zijn voor de passagiers echter niet te missen.”

Manchester Airport probeert door dit experiment veel tijd te winnen bij het inchecken om zo de rijen te verminderen. Met als gevolg minder vertraging, een mindere belasting van de medewerkers en meer winst.

 Andere Britse vliegvelden houden het project nauwlettend in de gaten.