TILBURG - IMpact Retail, de eigenaar van elektronicaketens It's Electronics en Prijstopper en website Modern.nl, is maandag failliet verklaard. Het personeel is ontslag aangezegd.

De faillietverklaring gebeurde op verzoek van de bewindvoerder. Deze is in gesprek met ''verschillende partijen om de gezonde commerciële activiteiten'' al dan niet in afgeslankte vorm voort te zetten, aldus de verklaring maandag op de website van het bedrijf.

Tot nader order blijven de 118 winkels en de webwinkel gesloten.

De bewindvoerder vroeg om het faillissement wegens de financiële problemen van het concern. Hij denkt dat een faillissement ''een mogelijke doorstart bespoedigd''.

Ontslag

Voor alle werknemers - er werken een kleine duizend mensen voor IMpact Retail - is een spoedregeling getroffen voor het salaris van januari. Per maandag wordt het personeel ontslag aangezegd, aldus de verklaring.

Vorige week vroeg IMpact Retail onverwacht uitstel van betaling aan en sloot het van de ene op de andere dag de winkels. Toegenomen concurrentie en de economische crisis nekten het bedrijf.