AMSTERDAM - Diëten kan in de toekomst een stuk eenvoudiger en leuker. Door dampen van voedsel te inhaleren zouden gebruikers een stuk minder calorieën binnen krijgen.

Het idee voor deze manier van eten komt van Harvard-professor David Edwards. Hij ontwikkelde een machine die van elk soort voedsel inhaleerbare dampen maakt. Tien minuten voedsel inhaleren zou gelijk staan aan slechts tweehonderd calorieën. Ook zouden consumenten de smaak van alcohol kunnen inhaleren zonder dronken te worden.

Potentie

De uitvinding, Le Whaf, wordt deze herfst in Frankrijk op de markt gebracht en lijkt veel potentie te hebben. Een eerdere soortgelijke uitvinding van Edwards, Le Whif, was namelijk een groot succes. Dit was een kleine tube die werkte als een astmapomp, en waar gebruikers voedsel in poedervorm konden inhaleren. Hiervan werden er vorig jaar in Groot-Brittannië meer dan tweehonderdduizend van verkocht.

Edwards voorziet in de toekomst restaurants die met Le Whaf experimenteren door per ruimte verschillende ‘gangen’ in dampvorm aan hun gasten voorschotelen. Ook zou de machine goed zijn voor mensen die willen diëten, maar niet willen stoppen hun favoriete voedsel te eten.