AMSTERDAM - Ziggo heeft afgelopen jaar zijn verlies weten te halveren terwijl de omzet met ruim zeven procent steeg. Dat meldt het grootste kabelbedrijf van Nederland vrijdag.

Het nettoverlies over 2010 kwam uit op 51,2 miljoen euro tegen een nettoverlies van 106,2 miljoen euro een jaar eerder.

Exclusief een eenmalige last werd een nettowinst geboekt van circa 85 miljoen euro. Het nettoresultaat verbeterde dankzij een hogere omzet, kostenbesparingen en lagere integratiekosten.

De operationele winst steeg in 2010 met 12,7 procent tot 783,4 miljoen euro. Dat is de winst voor belasting, rente, afschrijvingen en amortisatie van goodwill, exclusief kosten die aan de fusie verbonden zijn.

Klanten

De omzet kwam vorig jaar uit op 1,38 miljard euro, een stijging van ruim 7 procent ten opzichte van 2009. Ziggo boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet van bijna 357 miljoen euro. Dat is een stijging van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

Volgens het kabelbedrijf was de omzetstijging vooral te danken aan de toename van het aantal abonnees voor digitale televisie en breedbandinternet- en telefoondiensten.

Ziggo zag het aantal klanten voor digitale televisie vorig jaar toenemen met ruim 16 procent tot ruim 1,8 miljoen. Het aantal internetklanten steeg met bijna 7 procent tot ruim 1,5 miljoen. Het aantal telefoonklanten ging met bijna 17 procent omhoog tot 1,17 miljoen.

Verwachtingen

Dit jaar verwacht Ziggo een verder groei van de omzet en een bescheiden toename van de operationele kosten vanwege het uitdijende klantenbestand.

Ziggo blijft zich richten op de executie van zijn strategie. Een beslissing over een eventuele beursgang is nog niet genomen, aldus een woordvoerder.

Fusie

Ziggo ontstond na de fusie in 2008 van Multikabel, Casema en @home. De integratie is afgelopen jaar volledig afgerond. In 2010 werd nog 8,2 miljoen euro uitgegeven aan de integratie van de drie kabelbedrijven, vergeleken met 47,1 miljoen euro in 2009.

Ziggo is eigendom van de Amerikaanse en Britse investeerders Warburg Pincus en Cinven.