AMSTERDAM - Een firma uit Florida denkt dat een in de huid geïmplanteerde chip, die iemands temperatuur meet, interessant kan zijn voor de medische markt. Het bedrijf PositiveID claimde deze week zo'n product gereed te hebben.

De chip kan iemands inwendige lichaamstemperatuur achterhalen. Het ding communiceert met een RFID-lezer, die het aantal graden weergeeft. Zo kunnen mensen, die vatbaarder zijn voor het oplopen van een virus, eerder gealarmeerd worden.

Op medische sites wordt de potentie van het product betwijfeld, omdat het voor een te kleine doelgroep noodzakelijk zou zijn: een chip in het lichaam is een keuze die mensen liever uit de weg gaan.

GlucoChip

Medgadget dicht meer levensvatbaarheid toe aan een vergelijkbare toepassing die PositiveID ontwikkelt: Glucochip, een chip die iemands glucosegehalte meet. Glucochip zou een grote uitkomst bieden voor diabetespatiënten.

Voor diabetespatiënten komt er binnenkort sowieso een extra hulpmiddel op de markt: een bedrijf uit San Francisco brengt insuline op de markt, die in te ademen is. Dance Pharma herintroduceert daarmee een product van fabrikant Pfizer, dat destijds niet in de smaak viel bij de consument.

Dance Pharma, opgericht door personen die ook bij Pfizer betrokken waren, denkt echter dat het product aanpassingen nodig heeft om daadwerkelijk succesvol te zijn. De inhalator wordt veel kleiner gemaakt en een aantal chemicaliën verdwijnen uit het recept.