GELDERMALSEN - Medewerkers van het distributiecentrum van Albert Heijn (AH) in Geldermalsen hebben dinsdagochtend opnieuw het werk neergelegd.

Zij voeren actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en het supermarktconcern. Dat heeft CNV Dienstenbond dinsdag laten weten.

De medewerkers hebben om acht uur het werk neergelegd en het distributiecentrum verlaten. Buiten volgt een actiebijeenkomst tot elf uur. Op andere distributiecentra worden dinsdag waarschijnlijk soortgelijke acties gehouden. Volgens CNV Dienstenbond gaat het onder meer om medewerkers van het distributiecentrum in Pijnacker.

Muurvast

De onderhandelingen over de nieuwe cao bij AH zitten muurvast. Het supermarktbedrijf wil meer flexibele arbeidskrachten inzetten, terwijl de bonden juist meer vaste contracten eisen. Vrijdag liep het ultimatum af dat de vakbonden aan de werkgever hadden gesteld. Direct daarna legden grote groepen werknemers in verscheidene distributiecentra het werk neer.

Volgens CNV Dienstenbond is de actiebereidheid onder de AH-medewerkers groot. ''Een goed loonbod, meer vaste arbeidsplaatsen en investeringen in eigen personeel blijft onverminderd de inzet. Albert Heijn vergist zich lelijk als het denkt dat dit wel overwaait'', zei onderhandelaar Wessel Breunesse.

AH

Woensdag gaan de partijen op uitnodiging van AH weer om de tafel. ''Het is voor ons nog een groot vraagteken wat het overleg gaat opleveren'', zei Breunesse. ''Maar als er geen goed resultaat uitkomt, worden de acties hoogstwaarschijnlijk doorgezet.''

De bevoorrading van de AH-winkels verloopt ondanks de staking van personeel in het distributiecentrum in Geldermalsen probleemloos. Dat heeft een woordvoerster van Albert Heijn dinsdag laten weten.

Bevoorraden

''We doen er alles aan de winkels te bevoorraden en dat lukt ook goed'', aldus de woordvoerster. ''Dat komt ook doordat de actie maar klein van omvang is.'' Volgens haar doet maar 10 procent van de medewerkers mee aan de actie.

FNV Bondgenoten wijst erop dat met opzet is gekozen voor een vorm van actie waarbij in de winkels de minste last wordt ervaren.

In Geldermalsen staakte personeel in de ochtenduren. Later dinsdag hebben tientallen medewerkers van het distributiecentrum in Pijnacker het werk neergelegd.