ROTTERDAM - Het Nederlandse bouwconcern VolkerWessels heeft zijn positie in Canada verder verstevigd met een grote opdracht voor wegenonderhoud.

Dochter Volker Stevin Contracting uit Calgary gaat het werk ter waarde van 300 miljoen euro uitvoeren, zo maakte VolkerWessels maandag bekend

De opdracht betreft het wegenonderhoud in het zuidelijke deel van de Canadese provincie Alberta voor de komende tien jaar. Het gebied ligt ten zuiden van de stad Bassano tot aan de grens met de Verenigde Staten.

Volker Stevin Contracting is verantwoordelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden zoals het sneeuw- en ijsvrij maken van de wegen, reparaties aan het wegdek, het aanbrengen van belijning en onderhoud aan bruggen. Het bouwbedrijf onderhoudt ook de wegen ten oosten, westen en ten zuiden van Calgary. In totaal is dit een gebied dat twee keer zo groot is als Nederland.

Groeimarkt

VolkerWessels ziet Canada als een belangrijke groeimarkt. ''Dit contract is een belangrijke stap in de invulling van onze strategie. Onze bedrijven in Canada hebben een prima jaar achter de rug met groei in omzet en winstgevendheid”, aldus bestuursvoorzitter Gerard van de Aast.

Eerder dit jaar nam VolkerWessels al het Canadese bedrijf H. Wilson Industries Ltd over. Wilson richt zich op het aanleggen van onder- en bovengrondse infrastructuur voor de publieke en private sector en is gevestigd in Fort McMurray.

Bij VolkerWessels werken 16.600 mensen onder 125 werkmaatschappijen. Het concern heeft behalve in Nederland vestigingen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.