Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Reinier Geerligs (25) naar een baan in een HR-functie.

Waarom ben je op zoek naar werk?                                                                                           “Afgelopen november heb ik mijn HBO bachelor Personeel & Arbeid afgerond aan de Saxion Hogescholen te Deventer. Een vervolgstap op mijn studie zie ik niet zitten en ik vind de tijd rijp om mijn handen uit de mouwen te steken.”

Wat voor werk zoek je?
“Uiteraard zoek ik een baan binnen het P&O-vakgebied. Ik ambieer niet meteen een zelfstandige HR-functie en ik wil juist wel in een startersfunctie aan de slag. Het is een cliché, maar het is puur mensenwerk. Je probeert bijvoorbeeld werknemers te stimuleren aan hun kwaliteiten te werken. Om dat eruit te halen dat vind ik aantrekkelijk.”

“Het liefst werk ik in een kleine of middelgrote organisatie waar de communicatielijnen kort zijn en waar ik eventueel de mogelijkheid heb om door te groeien.”

Wat heb jij je werkgever te bieden?
“Ondanks dat ik starter op de arbeidsmarkt ben, heb ik al ervaring opgedaan binnen verschillende sectoren. Onder andere bij de gemeente Almelo, maar ook in het onderwijs en de productiesector.”

“Ik heb geen negen tot vijf mentaliteit en ik hou van hard werken. Daarnaast ben ik flexibel, een echte teamplayer en is snel schakelen voor mij geen probleem. Bovendien schroom ik niet om mijn mening te geven. Tot slot ben ik erg omgevingsbewust.”

Wat voor eisen stel je aan je baan en contract?
“Naast een goede werksfeer en een enthousiast team, zoek ik een baan waarin ik veel kan leren en de opgedane kennis toe kan passen. Dit doe ik het liefst in een fulltime dienstverband in en verder ben ik bereid om te verhuizen voor een baan en dus overal inzetbaar.”
 

Reinier Geerligs op LinkedIn

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.