Coen van Kralingen, werkzaam bij Corus (TATA Steel), werd uit 17 genomineerden gekozen tot Young Professional of the Year 2010. Volgens de jury is hij ‘future proof’ en heeft hij op de beoordelingscriteria: ‘leading people, strategic planning, managing change, doing whatever it takes en being a quick learner’, goed gescoord.

Op 27 mei 2010 vond in Panama de prijsuitreiking van de Young professional of the Year van 2010 plaats. De avond startte met een diner voor de nominees, de raden van bestuur van de deelnemende bedrijven en de sponsoren. Daarna was iedereen welkom voor een show, gepresenteerd door Jessica Mendels, met filmpjes en vragen aan de nominees.

De genomineerden hadden de afgelopen maanden met enorm veel creativiteit en energie campagne gevoerd. Een genomineerde was met z’n pak aan vanaf kantoor in de sloot gesprongen. Iemand had via de intercom zijn middelbare school toegesproken en er was tot in het bejaardentehuis campagne gevoerd.

Hans Dirne van Siemens had een enorm scherm naast de A12 gezet met zijn foto erop. Hij werd mede hierdoor campagnewinnaar.

Elke categorie werd op het podium geroepen. Quinty Danko, hoofdredacteur Vkbanen, maakte de categoriewinnaars bekend. In de categorie Advisors werd Etienne Mulders van Economische Zaken winnaar. Bij de categorie Specialist, Coen van Kralingen en Maartje Loomans van Philips werd categoriewinnaar van de Managers.

De jury vond Etienne de beste van de advisors omdat hij ‘een strategische doorzetter is die partijen kan overtuigen en bij elkaar weet te brengen. Een realist met idealen. Kortom: een ambtenaar zoals je ze graag ziet.’ Maartje Loomans beste van de managers, die ook de meeste stemmen had gehaald, viel de jury op doordat zij ‘enthousiasme en een onbevangen houding combineert met een scherp zakelijke insteek’.

Uit de drie categoriewinnaars werd uiteindelijk Coen gekozen tot overall winnaar van de Young Professional of the Year verkiezing van 2010.

ypy 460
Coen van Kralingen werd uitgeroepen tot Young Professional of the Year 2010!

Coen van Kralingen, Procesbeheerder Staalproductie bij Corus, maakte indruk op de jury doordat hij complexe materie op een heldere manier uit kan leggen. ”Hij laat zien door bestaande structuren heen te kunnen kijken, deze met elkaar te verbinden en mede daardoor vernieuwende en ingrijpende efficiëntieslagen door te kunnen voeren, zowel op financieel als functioneel terrein.

Zo heeft Van Kralingen aan de basis gestaan van het opzetten van een recyclestroom voor een bijproduct van het staalproductieproces. Daarmee heeft hij zich een succesvolle verandermanager getoond die in staat is het adagium ‘Change the game’, het thema van deze verkiezing, overtuigend gestalte te geven.”

Van Kralingen: "Tijdens de verkiezing heb ik enorm veel steun gekregen van mijn campagneteam. Zij hebben geprobeerd zoveel mogelijk stemmen te verzamelen onder de leus “Stem op Corus, Stem op Coen’ – in die volgorde inderdaad."

"Het is een geweldige opsteker dat ik gewonnen heb – voor het bedrijf, voor mij en voor het hele team."