AMSTERDAM - Supermarktconcern Ahold heeft Cees van Vliet benoemd tot algemeen directeur van de keten Albert Heijn. Hij volgt per 1 maart 2011 Sander van der Laan op, die operationeel directeur van Ahold Europe wordt. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Cees van Vliet werkt sinds 1994 bij Albert Heijn en is daar nu nog directeur Winkels & Distributie. Dick Boer, die in maart bestuursvoorzitter van Ahold wordt, is ''blij een ervaren Albert Heijn-manager te kunnen benoemen tot algemeen directeur''.

Van Vliet, die bijna 100.000 medewerkers onder zich krijgt, en Van der Laan komen in hun nieuwe functies niet in de raad van bestuur van Ahold.

Bij de aankondiging van de benoeming van Dick Boer tot nieuwe topman, eind september, maakte het supermarktconcern bekend het aantal bestuursleden terug te schroeven van vijf naar drie.

Rolls Royce

De huidige bestuursvoorzitter, John Rishton, gaat de scepter zwaaien over Rolls Royce en Larry Benjamin, de baas van Aholds Amerikaanse activiteiten, vertrekt.

De raad van bestuur zal bestaan uit Dick Boer, financieel directeur Kimberly Ross en jurist Lodewijk Hijmans van den Bergh. Hij ziet toe op de corporate governance, de naleving van de regels voor goed bestuur.