Ik wil FemaleFactor als merk sterker neerzetten. Ik wil toe naar een duidelijker en onderscheidender profiel zodat we de juiste leden, de juiste bezoekers, de juiste adverteerders, partners en andere betrokkenen aantrekken.

Ik vind zelf natuurlijk dat we vreselijk anders zijn dan welk ander vrouwenplatform of vrouwennetwerk dan ook. Maar ik kan me voorstellen dat buitenstaanders af en toe door de bomen het bos niet meer zien in het woud aan vrouwgerichte multimediale initiatieven dat er de afgelopen jaren is ontstaan.

Ik wil het hen makkelijker maken maar vooral mezelf en mijn klanten. Dit kan je verwachten, daar zijn we van en daar zijn we ook niet van. De keuze vergemakkelijken. Zo zijn we geen zakelijk platform, maar wel een platform met vrouwen die zakelijk actief zijn. Dat is voor de buitenwereld nog wel eens lastig. En wat bindt onze leden, wat is de rode draad?

Testgroep

Ik kan daar zelf weken op sabbelen, in de trein, terwijl ik sta te koken. Maar sinds kort kan ik mijn vragen ook kwijt bij een testgroep bestaande uit 12 vrouwen uit mijn doelgroep. Heerlijk! Recent heb ik hen de eerste vragen voorgelegd.

Wat voor associaties hebben ze bij een aantal woorden, thema’s maar ook hele zinnen. Wat voor kleur, merk, persoon, eigenlijk alle tags die ze bedenken bij een woord of zin ben ik in geïnteresseerd.

Netwerk

Deze week kreeg ik de eerste resultaten. Het woord ‘netwerk’ kan ik beter niet meer gebruiken want dat roept vooral zakelijke associaties op. Tot zover nog niets nieuws maar wat me verraste is dat sommige thema’s tot hele andere associaties leiden.

De één denkt bij een thema als ‘Simplify your Life’ aan spullen die het leven makkelijker maken…Iphone, laptop en de ander juist helemaal niet aan materie maar aan bewustzijn of eenvoud. Dat lijken twee uitersten of zijn het twee kanten van dezelfde medaille? Het interpreteren moet ik nog zelf doen.

De eerste ronde heeft me meer inzicht opgeleverd in wat onze bijzondere eigenschappen zijn en waar de doelgroep behoefte aan heeft. Gecombineerd met mijn antwoorden op de vraag hoe ik me wil positioneren kan ik weer even vooruit. Werken aan een sterker merk.

Anja Beerepoot is eigenaar van FemaleFactor, het platform voor de vrouw van nu. FemaleFactor organiseert door het hele land events die aansluiten bij de moods & minds van vrouwen. FemaleFactor is ook te vinden op LinkedIn.