DEN HAAG - De driedaagse poststaking die dinsdagavond om elf uur begint, gaat door. Dat heeft een woordvoerder van Abvakabo dinsdag laten weten.

TNT Post en de bonden zaten dinsdag voor de tweede dag op rij om tafel om te proberen tot een akkoord te komen over de reorganisatie bij TNT Post. Het ging vooral over het aantal gedwongen ontslagen dat daarmee gepaard gaat. De partijen zijn het niet eens geworden.

Bij TNT Post moeten elfduizend mensen het bedrijf verlaten. In eerste instantie kwam dat er volgens TNT op neer dat 4500 mensen het bedrijf via gedwongen ontslag moesten verlaten; later werd dat aantal teruggebracht naar 3100.

Voorstel

Volgens vakbond Abvakabo kwam TNT Post dinsdag met het voorstel om dat aantal met nog eens driehonderd omlaag te brengen, zonder dat daarbij in de toekomst salaris ingeleverd hoeft te worden voor de mensen die blijven.

''We hebben dat voorstel voorgelegd aan onze leden en het is afgewezen'', aldus de woordvoerster. ''Dit voorstel is te mager; er zit meer ruimte.''