AMERSFOORT - Advies- en ingenieursbureau DHV schrapt volgend jaar in Nederland circa driehonderd van de ruim tweeduizend banen vanwege de bezuinigingen door overheden. Dat maakte DHV dinsdag bekend.

DHV vraagt voor ongeveer 120 medewerkers ontslag aan. Voor deze groep wordt in overleg met de ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld. De rest van de arbeidsplaatsen moet verdwijnen via natuurlijk verloop en het afbouwen van tijdelijke contracten.

Verder worden de kantoren van DHV in Rotterdam samengevoegd en wordt het kantoor in Bergen op Zoom gesloten. Deze medewerkers worden overgeplaatst naar andere vestigingen.

Bezuinigingen

Het bedrijf kampt met moeizame marktomstandigheden bij de adviesverlening aan de publieke sector vanwege de bezuinigingen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau. Dat leidt tot overcapaciteit en prijsconcurrentie. DHV verwacht dat de marktomstandigheden de komende jaren nog zwak zullen blijven.

Een woordvoerster van DHV wilde niet zeggen hoeveel er bespaard wordt door de ingrepen of wat de maatregelen gaan kosten.