AMSTERDAM - Retailconcern Maxeda heeft M&S Mode verkocht aan Excellent Retail Brands (ERB), uitbater van onder meer de winkels Cool Cat en Wonder Woman. De transactie wordt naar verwachting begin 2011 afgerond, meldt Maxeda dinsdag.

M&S Mode bestaat uit 417 winkels in Nederland, Frankrijk, België ,Luxemburg, Duitsland en Spanje. De partijen doen geen mededelingen over de overnameprijs.

De overname moet nog worden voorgelegd aan de betrokken ondernemingsraden en vakbonden. Ook is de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten nog nodig.

Maxeda, dat sinds 2004 in handen is van private equity-investeerders, is al langere tijd bezig om winst te halen uit de verkoop van losse onderdelen.

V&D

Begin september ging V&D naar de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners. Half november werd De Bijenkorf verkocht aan Selfridges Group Limited. HEMA staat nog te koop.

Nadat HEMA van de hand is gedaan, is Maxeda enkel nog eigenaar van een aantal bouwmarkten waaronder Praxis en Formido. Onder de noemer Maxeda DIY (Do-It-Yourself) zegt het bedrijf voorlopig te blijven investeren in deze winkels.