Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Mariël Oolthuis (36) naar een baan als communicatieadviseur.

Waarom ben je op zoek naar werk?
“Mijn jaarcontract als communicatieadviseur bij VTL werd in april niet verlengd. Het bedrijf is erg afhankelijk van subsidies en zag dat in 2010 minder worden. Dat vond ik erg jammer, omdat ik enthousiast met allerlei nieuwe plannen aan de slag was gegaan. Ik heb in de tussentijd een dochtertje gekregen en ben nu weer op zoek naar een uitdagende baan. ”

Wat voor werk zoek je?
“Ik zoek een soortgelijke baan als communicatieadviseur, in de profit of non-profit sector. Mijn specialiteit is interne en corporate communicatie. Maar ook op het gebied van persvoorlichting en PR heb ik ervaring opgedaan. Ik werk graag in een team waarbinnen ieder z’n eigen specialisme heeft.”

Wat heb jij je werkgever te bieden?
“Ik ben een betrokken collega en gedreven: als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Ik zorg dat je een plan krijgt waar je wat mee kunt, ook voor de lange termijn. Ik kijk verder dan mijn eigen belang. Vóór VTL heb ik vijf jaar op de communicatie- en marketingafdeling van DHL Global Mail gewerkt en twee jaar bij Intratuin. In het voorjaar start ik met de opleiding NIMA-B, hopelijk bij mijn nieuwe werkgever.”

Wat voor eisen stel je aan je baan en contract?
“Ik wil 4 dagen werken, dat kan 32 of 36 uur zijn. Verder vind ik het vooral belangrijk dat het klikt met het bedrijf en de afdeling. Ik werk graag met enthousiaste, gedreven mensen in een bedrijf dat vooruit wil, bijvoorbeeld met nieuwe online marketingtools als social media.”

Mariël Oolthuis op LinkedIn of via mariel.oolthuis@ziggo.nl.

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.