AMSTERDAM – Het eerste deel van de in beslag genomen goederen van de oprichters van Palm Invest staat te koop. Op veilingsite DaanAuctions.com kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen op horloges, aanstekers en bureauklokken van Danny K. en Remco V..

De twee oprichters van beleggingsfonds Palm Invest werden in april veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar.

De rechter achtte bewezen dat de twee zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

Dubai

Danny K. en Remco V. richtten beleggingsfonds Palm Invest in 2006 op, met als doel te investeren in de aankoop van appartementen en villa’s op de Palmeilanden in Dubai.

In november 2007 deed advocaat Dion Bartels aangifte tegen de twee, omdat ze zich schuldig zouden maken aan fraude. Er zou twintig miljoen euro van investeerders zijn verduisterd.

Beslaglijsten

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de gedupeerden. De aangeboden goederen vertegenwoordigen een nieuwwaarde van 300.000 euro, een taxateur stelde de huidige totaalwaarde vast op ongeveer 90.000 euro.

Enkele bijzondere stukken zijn horloges van het luxemerk Audemar Piguet en een horloge met een beschadigde wijzerplaat, als gevolg van blootstelling aan te veel UV-straling.

Curator Evert Baart verwacht dat deze veiling niet de laatste is: “Op dit moment zijn we aan de hand van de beslaglijsten van justitie in kaart aan het brengen waar de in beslag genomen goederen zich bevinden. Zodra de goederen gelokaliseerd zijn verzoeken we justitie deze vrij te geven.”

Lees alles over Palm Invest in ons dossier