Wehkamp heeft het goed door. Shoppen is voor vrouwen een sociaal gebeuren. Lekker ’s avonds samen met je vriendin even rondneuzen op het internet wanneer de kinderen op bed liggen. Alleen shoppen is half the fun.

Wehkamp speelt daar goed op in met hun nieuwe interactieve toolbar waardoor bezoekers op afstand samen kunnen shoppen.

Browsen was nog nooit zo gezellig. Via de tool kun je een shopvriendin uitnodigen en op het moment dat zij de uitnodiging accepteert wordt de besloten shopsessie gestart. Via een chatvenster kunnen de deelnemers praten over het productaanbod.

Kalverstraat

Alsof je samen door de Kalverstraat loopt, of beter nog een echt gezellig straatje als de negen straatjes. Lekker snuffelen, rondkijken in de mooie winkels, zonder dat je echt op zoek bent naar iets. Qua beleving gaat het die kant op.

Wil je wel gericht zoeken dan biedt Wehkamp de mogelijkheid om het zoeken te versneller door diverse filters toe te passen, onder andere kleur, prijs, merk en materiaal. Ik zou een filter met moods & mindstyles nog wel interessant vinden.

Zoek je een fris naturel jurkje of een zakelijke carrièrejurk? Een jurk om bij je schoonouders op bezoek te gaan of een jurk waarmee je nooit meer bij je schoonouders op bezoek hoeft. Ik sla door maar het onderscheid in ‘party dresses’ en ‘jurken’ is wel heel globaal.

Hoeveel woorden hadden de eskimo’s ook al weer voor sneeuw? Iets soortgelijks geldt voor vrouwen en jurken.

Feel good

Etsy.com, de marktplaats voor zelfgemaakte producten, heeft ook leuke social shopping features. Treasury, een soort combinatie van ‘koopjes’ en ‘eigen ontdekkingen’, samengesteld door de leden. Dat verhoogt het ‘feel good’-gevoel flink, jouw ontdekkingen die door anderen ook als zodanig erkend worden.

Bij Wehkamp zal me dat niet zo snel gebeuren. Want de site kan nog zo ‘social’ zijn, mijn vriendinnen moeten de producten wel leuk vinden en zin hebben in een snuffelsessie met mij. Ik wacht met smart op de social features bij Flavourites, NL streets, Wolford of de Hema, afhankelijk van mijn stemming inderdaad.

Anja Beerepoot is eigenaar van FemaleFactor, het platform voor de vrouw van nu. FemaleFactor organiseert door het hele land events die aansluiten bij de moods & minds van vrouwen. FemaleFactor is ook te vinden op LinkedIn.