AMSTERDAM - Beleggers die niet in aanmerking komen voor de compensatieregeling die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bedongen voor gedupeerden van World Online (WOL), kunnen zich nu melden bij de Stichting WOL Schade.

De stichting is maandag opgericht om de belangen van de overige gedupeerden te behartigen.

Vorige week bereikte de VEB met de banken Royal Bank of Scotland en Goldman Sachs overeenstemming over de hoofdlijnen van een schikking voor de gedupeerde beleggers die zijn aangesloten bij de VEB. Het gaat om ongeveer 12.000 beleggers die maximaal 110 miljoen euro zullen kunnen verdelen.

VEB-regeling

De stichting WOL Schade wil de mensen vertegenwoordigen die geen lid zijn van de VEB en dus geen aanspraak kunnen maken op de VEB-regeling.

Volgens advocaat Honoré van Schuppen, die de Stichting WOL Schade vertegenwoordigt, gaat het om de overgrote meerderheid van de tienduizenden beleggers die ooit geld staken in WOL. Hij verwacht dat ''enkele duizenden'' mensen zich bij de stichting zullen melden.

WOL ging in maart 2000 naar de Amsterdamse beurs, maar die beursgang liep uit op een grote mislukking waardoor duizenden beleggers werden gedupeerd. WOL-oprichtster Nina Brink verkocht enkele weken voor de beursgang haar eigen belang voor een prijs die lager lag dan de introductiekoers. Later dat jaar werd WOL overgenomen door het Italiaanse Tiscali.