AMSTERDAM - Dubai overweegt de verkoop van zijn belang in vliegtuigmaatschappij Emirates . De oliestaat hoopt daarmee zijn schuldenlast te beperken.

Dat heeft de directeur-generaal van het hof van de emir van Dubai bekendgemaakt op een persconferentie, zo meldt the Wall Street Journal. De staatsschuld van Dubai bedraagt op dit moment omgerekend 22,6 miljard euro.

"De mogelijkheid om ons belang in Emirates te verkopen wordt bestudeerd en overwogen. Maar het is ook algemeen bekend dat het aanbieden van een belang in een goed functionerend commercieel bedrijf als Emirates niet altijd nuttig is", aldus Mohammed Ibrahim Al Shaibani.

Groeicijfers

Deze week werd bekend dat de economie van Dubai in het eerste halfjaar van 2010 weer is gegroeid met 2,3 procent. Volgens schatting van het IMF kromp de economie in 2009 met 0,9 procent.

Emirates wordt beschouwd als het meest waardevolle bezig van Dubai en zou verantwoordelijk zijn voor een kwart van de economie van de oliestaat. De grootste vliegtuigmaatschappij van het Midden-Oosten maakte in het eerste halfjaar van 2010 met bijna 700 miljoen euro vier keer zo veel winst als in het eerste halfjaar van 2009.