ROTTERDAM - Baggeraar Boskalis lijkt niets meer in de weg te staan om 30 miljoen euro te storten in het noodlijdende pensioenfonds van dochterbedrijf Smit.

De deelnemersraad van het fonds laat een gang naar de rechter achterwege en komt daarmee tegemoet aan de voorwaarde van Boskalis om het verleden te laten rusten. De voorzitter van de deelnemersraad bevestigde zaterdag een artikel hierover in Het Financieele Dagblad.

Het pensioenfonds van Smit moest de afgelopen maanden met De Nederlandsche Bank (DNB) om de tafel, omdat de dekkingsgraad te laag was.

Korting

Het bestuur van het fonds besloot hierop de pensioenen per 2011 met 13,2 procent te korten. Waarschijnlijk is deze korting door de bijdrage van Boskalis van de baan.

De problemen van het fonds hadden veel te maken met het beleid van het vorige bestuur, vond de deelnemersraad. Dat zou te veel in het belang van het bedrijf Smit hebben gehandeld, door bijvoorbeeld geld te 'lenen' van het pensioenfonds en dat vervolgens niet meer terug te storten.

Oprakelen

De deelnemers zijn akkoord gegaan met de voorwaarde van Boskalis dat de storting eenmalig is en dat het verleden niet meer moet worden opgerakeld. ''Het belangrijkste is nu dat de korting van tafel is'', aldus de voorzitter van de deelnemersraad.

Het kleine pensioenfonds onderzoekt momenteel de mogelijkheid om bij een verzekeraar te worden ondergebracht.

Lees alles over de onrust bij pensioenfondsen in ons dossier