Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Mike van Londen (43) naar een baan als sales manager.

Waarom ben je op zoek naar werk?
"Vorig jaar werd iLocal, waar ik werkte als sales manager, verkocht aan TomTom. Daarom werd de salesafdeling gesaneerd en werd ik met een zak geld naar huis gestuurd. Het wil sindsdien niet echt vlotten met het vinden van een baan, ondanks dat ik veel doe aan personal branding met weblogs, op youtube en op LinkedIn."

Wat voor werk zoek je?

"Ik wil aan de slag als sales manager. In welke sector maakte me niet zoveel uit. Door mijn ervaring bij iLocal en bij Canon kan ik snel de behoeften en pijnpunten van een klant vertalen naar wat een bedrijf kan bieden. Dan kun je dus eigenlijk alles verkopen."

Wat heb jij je werkgever te bieden?

"Ik ben resultaatgericht, maar let daarbij niet alleen op de cijfers. Ik boek ook graag succes in de ontwikkeling van accountmanagers. Ik ben een echte field coach en hanteer daarbij dus een persoonlijke aanpak. Als iemand zijn target niet haalt, ga ik met hem op pad om te kijken waar het misgaat. Vervolgens ga ik die zaken oefenen met de accountmanager."

"Ik heb overigens meer met het creëren van new business dan aan de slag gaan met een bestaande groep klanten."

Wat voor eisen stel je aan je baan en contract?
"Ik zoek een fulltime baan in de buurt van Rotterdam of Den Haag. Ik vind het fijn om voor een groot en daardoor vaak ook stabiel bedrijf te werken."

Mike van Londen op LinkedIn en op YouTube

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.