STOCKHOLM - De Zweedse bank Svenska Handelsbanken is klaar om zijn kantorennetwerk in Nederland uit te breiden, meldt Mikael Sorensen, de general manager Nederland, aan Dow Jones Nieuwsdienst.

Volgens Sorensen is Nederland door de gevolgen van de financiele crisis klaar voor de sterk gepersonaliseerde diensten van de Zweedse bank.

"Vanwege de crisis zien Nederlandse banken zich gedwongen tot herstructurering, waardoor er ruimte is ontstaan voor banken als Svenska Handelsbanken om ontevreden zakelijke en particuliere klanten in te pikken", aldus de general manager. "Onze concurrenten focussen zich op alles behalve hun klanten."

"We zitten in dat opzicht in een luxe positie", merkt Sorensen op. "Ons grootste probleem is nu hoe alle zaken die we binnenhalen goed af te handelen en dat betekent onder andere het vinden van het juiste personeel. Als dit lukt kunnen we de komende paar jaar ieder jaar een paar nieuwe vestigingen openen in Nederland."

Momenteel heeft Svenska Handelsbanken zeven vestigingen in Nederland. Binnenkort worden daar nog twee vestigingen aan toegevoegd.