AMSTERDAM – General Electric (GE) wil voor 2015 25.000 elektrische auto’s kopen. Daarmee wordt meer dan de helft van de vloot van het Amerikaanse conglomeraat vervangen door groene voertuigen.

Het concern schaft om te beginnen vanaf volgend jaar 12.000 Chevrolet Volts aan, een elektrisch model dat gemaakt wordt door General Motors. Hierna zullen ook andere modellen worden toegevoegd.

GE heeft met zo’n 30.000 auto’s naar eigen zeggen een van de grootste wagenparken ter wereld. Ze worden gebruikt door bijvoorbeeld verkopers en technici.

Schone energie

“Deze overgang is goed voor ons bedrijf en voor onze aandeelhouders. Een brede acceptatie van elektrische voertuigen zwengelt de innovatie van schone energie aan en levert economische waarde op”, zo verklaart GE-topman Jeff Immelt het voornemen.

Het bedrijf houdt zich sinds een jaar of vijf in toenemende mate bezig met duurzame activiteiten. Zo heeft GE eerder dit jaar de oplader WattStation onthuld. Het concern denkt de komende drie jaar 500 miljoen dollar aan omzet te kunnen genereren uit activiteiten die te maken hebben met elektrische auto’s.

De aankopen van GE zullen een aanzienlijk deel van de totaal te fabriceren hoeveelheid Volts opslokken. GM is vooralsnog van plan in 2011 10.000 exemplaren van de elektrische auto te produceren.