AMSTERDAM – In een beschonken bui wel eens beledigende berichten op Twitter of Facebook geschreven en zo bijna een flater geslagen bij je relaties? Het Amerikaanse bedrijf Webroot heeft de oplossing om dronken computergebruikers bij Twitter vandaan te houden.

“Laten we eerlijk zijn. Online beveiliging betekent ook je tegen jezelf beschermen wanneer je denkt dat het een goed idee is om al je vrienden op Facebook, inclusief je baas, te vertellen hoe dronken je bent en in de kroeg op je bek ging”, vertelt een woordvoerder van Webroot.

Het programma Social Media Sobriety Test beschermt Twitter en Facebook tegen dronken computergebruikers. Het programma kan doormiddel van een aantal tests bepalen of iemand te diep in het glaasje heeft gekeken.

Alfabet

Computergebruikers wordt bijvoorbeeld gevraagd om het alfabet omgekeerd te typen of met de cursor van de muis een cirkel op het scherm te volgen. Nuchtere mensen zouden deze problemen moeten kunnen oplossen, maar dronken gebruikers zouden hier moeite mee hebben. Wanneer het niet lukt kan de gebruiker niet op Facebook.

Het programma is gratis te downloaden en kan ook gebruikt worden voor MySpace, YouTube en Flickr.