AMSTERDAM – De Google-werknemer die deze week de aankondiging van een salarisverhoging naar de media lekte, is ontslagen. Zo meldt CNN.

Uit een interne mail blijkt dat Google van plan is werknemers een salarisverhoging van tien procent te geven, naast een eindejaarsbonus van 1000 dollar. Met de verhoging probeert Google de uitstroom van medewerkers een halt toe te roepen.

Volgens CNN, die zich baseert op anonieme bronnen binnen Google, is de directie niet blij met het lekken en heeft Google de medewerker in kwestie ontslagen.

Google wil niet reageren, maar laat weten “niet in te gaan op interne zaken”. “Maar we geloven dat onze manier van beloning erg belangrijk is voor de toekomst van het bedrijf."

Vertrek

Google heeft in de afgelopen weken onder andere afscheid moeten nemen van YouTube medeoprichter Chad Hurley en Lars Rasmussen, de ontwikkelaar van Google Maps en Wave.

Rasmussen vertelde tegenover de Sydney Morning Herald dat de toenemende groei van Google het personeel hindert om zaken voor elkaar te krijgen.

Google telt bijna 25 duizend medewerkers. Rasmussen vertrok naar Facebook, waar meer ex-Google werknemers aan de slag zijn.