Het Nieuwe Werken heeft in essentie niks te maken met apparatuur of flashy software pakketten. Het gaat om een mentaliteitswijziging van de Nieuwe Werker. Productief kunnen zijn op elke plek, op elk moment, daar gaat het om.

Deze blog schrijf ik zoals altijd op zondagavond. Lekker aan het einde van de dag met de kids op bed en de haard aan.

Toch is het deze keer anders dan vorige week, want ik schrijf het voor het eerst in mijn mooie nieuwe huis. Dat zie je niet aan de tekst en als ik het niet had vermeld, had niemand het geweten. Het resultaat is immers hetzelfde.

Trouwens, als ik dit niet op mijn trouwe laptop had geschreven, maar op de computer van mijn vrouw had je dat ook niet gemerkt. Grappig verschijnsel, dat het resultaat blijkbaar onafhankelijk is van de omstandigheden waarin het is geschreven.

Het Nieuwe Werken

Het werken op de manier waarop jij het prettig vindt en waarbij het resultaat geldt als maatstaf van succes in plaats van gewerkte uren of aanwezigheid is in een notendop Het Nieuwe Werken (inderdaad, met hoofdletters.)

Een beetje een ironische naam, want voor veel beroepsgroepen, zoals journalisten, taxichauffeurs en kunstenaars is dit Het Oude Werken, zij doen dit al jaren en weten niet eens meer beter. Waarschijnlijk moeten zij ook af en toe grinniken als ze een reclameboodschap over Het Nieuwe Werken langs horen komen.

Zeker als Het Nieuwe Werken wordt aangekondigd alsof het De Revolutie is. Maar voor andere categorieën professionals, zoals accountants en ambtenaren, is dit wel degelijk een serieus andere manier van doen en zal er dus hard moeten worden gewend.

Spulleboel

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hordes bedrijven boven op het onderwerp duiken om deze nieuwe doelgroep te voorzien van hun ondersteunende oplossing. Van telefoons en laptops tot speciale software voor videoconferencing en online samenwerken.

Alles krijgt het stempel ‘essentieel voor Het Nieuwe Werken” en de aspirerende Nieuwe Werker wordt wijsgemaakt dat bijvoorbeeld alleen met Unified Communications van Charlatan A en de mobiele telefoon van Mooiprater B Nieuw Kan Worden Gewerkt.

Onzin natuurlijk, net als een modern zeilschip met alle snufjes slechts zo goed is als de bemanning en een regeerakkoord slechts zo krachtdadig is als de ploeg die regeert.

De Nieuwe Mentaliteit

Nee, al die mooie toepassingen en al dat mooie spul stelt niks voor als de juiste mentaliteit niet aanwezig is bij de Werker. Met andere woorden, als jij bijvoorbeeld alleen bereid bent om ’s morgens uit te slapen, maar weer niet om ’s avonds door te gaan als het werk niet af is, gaat Het Nieuwe Werken niet werken.

Hetzelfde geldt voor mensen die alleen op een ‘echte’ werkplek tot productie komen en gruwen bij het idee om dat in een treincoupé te doen, of in een openbare bibliotheek als dat zo uitkomt. Nee meneer, het zit ‘em in het koppie.

Dat is ook de reden dat zoveel goedbedoelde initiatieven van organisaties die Nieuw Gaan Werken in de dop sneuvelen. Als de Werker niet wil, gebeurt er niks Nieuws. In plaats van investeren in nieuwe ICT oplossingen, stel ik voor om aan De Nieuwe Mentaliteit te gaan werken. Wanneer en waar je dat doet, mag je zelf weten…

Robert Mekking is organisatieadviseur bij Desiris Advies. Reageren? www.twitter.com/robertmekking.