AMSTERDAM - Microsoft-topman Steve Ballmer heeft ter waarde van 1,3 miljard Microsoft-aandelen verkocht. Dat meldt persbureau Reuters. Ballmers aandeel in Microsoft is door de verkoop met twaalf procent gereduceerd.

Het is voor het eerst in zeven jaar tijd dat de topman aandelen van het bedrijf waar hij de scepter zwaait verkoopt, maar de verkoop heeft volgens Ballmer zelf niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in Microsoft.

"Ondanks dat dit een persoonlijke financiële kwestie is, wil ik om verwarring te voorkomen hier duidelijk over zijn", aldus Ballmer in een verklaring op de website van Microsoft. "Ik ben enthousiast over onze nieuwe producten en het potentieel van onze technologie om het leven van mensen te veranderen. Ik blijf me volledig inzetten voor Microsoft en haar succes."

Bill Gates

In de loop van het jaar wil de topman naast de reeds verkochte 49,3 miljoen aandelen nog eens 75 miljoen aandelen van de hand doen.

Nu heeft de Microsoft-topman nog 408 miljoen aandelen in handen. Een aandeel is ongeveer 27 dollar waard. Hij is na Bill Gates - die 621 miljoen aandelen heeft - de grootste aandeelhouder in het bedrijf.