Of er nu economische voorspoed of tegenslag is: er zijn altijd mensen op zoek naar (ander) werk. NUzakelijk biedt werkzoekenden een podium. Deze week solliciteert Bertram Jongeneelen (34) naar een baan waarin hij de verbinding tussen mens en techniek tot stand kan brengen.

Waarom ben je op zoek naar werk?
"In september heb ik ontslag genomen bij Ericsson. Ik kon me daar niet verder ontwikkelen in de richting die ik op wilde en er was een grote reorganisatie op komst waarbij ik sowieso ontslagen zou worden. Ik realiseerde ik me dat ik al tien jaar bij hetzelfde bedrijf werkte en kon daar niet meer doen waar ik goed in was. Ik heb toen de eer aan mezelf gehouden, omdat ik baas over mijn eigen toekomst wil zijn. "

Wat voor werk zoek je?
"Ik wil in mijn werk graag de verbinding tussen mens en techniek tot stand brengen, in welke branche ik dat doe maakt niet uit. Ik zou bijvoorbeeld kunnen werken als customer service engineer, of servicecoördinator. Ook kwaliteitsmanagement staat me wel aan, maar daarvoor mis ik nog de certificaten. In projectteams zou ik coördinatie en coaching op me kunnen nemen. Zo werkte ik eens samen met Chinese softwareontwikkelaars die een andere kwaliteitsgedachte hanteerden dan wij. Die heb ik al coachend duidelijk kunnen maken wat er voor onze klanten belangrijk is."

Wat heb jij je werkgever te bieden?
"Goede serviceverlening en kwaliteitsbewustzijn. Bij mijn vorige baan vroegen klanten mij steeds weer terug, ze werkten graag met mij samen. Ik wil de klant graag het beste bieden, ik heb er plezier in om klanten een luisterend oor te bieden en zo hun problemen op te lossen."

Wat vind je belangrijk in je werk?

"Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Ik wil mezelf kunnen ontplooien. Coaching in het begin is natuurlijk goed, maar als ik de weg binnen het bedrijf eenmaal ken, wil ik graag mijn eigen weg vinden. Als ik het belangrijk vind om op een bepaald moment een beslissing te nemen, wil ik niet eerst langs vier lagen hoeven. Ik onderneem graag actie en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat ik graag in mijn bedrijf inbreng."

"Ik heb er geen problemen mee om over te werken als een project uit de hand loopt. Maar altijd zestig uur per week werken, zou wat veel van het goede zijn. Ik werk dan ook graag bij een bedrijf waar de menselijke maat wordt gezocht en dat niet puur en alleen op winst is gericht. Ik heb overigens de indruk dat dat bij de meeste bedrijven wel goed zit."

Wat voor eisen stel je aan je contract?
"Een vast contract zou natuurlijk mooi zijn, maar ik begrijp dat ik mezelf eerst zal moeten bewijzen. Ik heb vertrouwen in mezelf dus wanneer ik op basis van een tijdelijk contract ergens aan de slag kan, kan ik daarna een vast contract tegemoet zien."

Bertram Jongeneelen op LinkedIn

Ook in deze rubriek? Stuur een mailtje naar desollicitatie@nuzakelijk.nl en vermeld daarin je naam, leeftijd, telefoonnummer en wat voor werk je zoekt. Wie weet nemen wij dan contact met je op.