Vanaf komende dinsdag op deze website: Pauls Punt, een wekelijkse column van 'anti-manager' Paul Verburgt. Wie is Verburgt en waar gaat hij het in zijn columns over hebben?

Paul Verburgt was in een vorig leven directeur en mede-eigenaar van de dienstverlener ArboNed.

Daarvoor was hij algemeen directeur van uitzender Content. Tel daar een bestuurscarrièrre bij KPN en de HBO-raad bij op en het mag duidelijk zijn; leidinggeven zit Verburgt in het bloed.

Die ervaring benut hij nu voor zijn adviesbureau Minimal Management, een naam die zijn filosofie mooi samenvat. "Veel management is totaal overbodig en leidt af van het werk", aldus Verburgt.

Spot

Het schrijven van de anti-managementboeken 'Bazenbargoens' en 'Heel Herkenbaar' smaakte naar meer. Voor NUzakelijk wil hij met dezelfde mengelmoes van inzicht en bijtende spot wekelijks een zakelijk fenomeen beschrijven.

"Ik ga columns schrijven waarbij ik me vrolijk maak over holle woorden, lege gebaren en overbodige regels. Al die zaken die het leven soms lastig maken, maar waar je ook hard om kan lachen", aldus Verburgt.

Undercover

Zoals het onderwerp van zijn eerste column (De baas undercover), over hoe bazen vermond in hun eigen bedrijf gaan kijken hoe het eraan toe gaat.

Verburgt: "Dat oogt leuk, democratisch en geïnteresseerd. Maar tegelijkertijd is het een bewiijs van desinteresse en onkunde tijdens de voorgaande jaren."

Vanaf dinsdag op NUzakelijk: Pauls Punt