UTRECHT - Het principeakkoord over een nieuwe cao bij ABN Amro is bij de achterban van de vakbonden verdeeld ontvangen. In de nieuwe cao zijn de arbeidsvoorwaarden van medewerkers van ABN Amro en de voormalige Fortis Bank vastgelegd.

De medewerkers van ABN Amro stemden in grote meerderheid voor. Maar van de Fortis-mensen was een kleine meerderheid (56,3 procent) tegen.

''Deze uitslag vraagt om nader beraad'', stellen de bonden. In zijn totaliteit is een ruime meerderheid van de vakbondsleden wel voor het akkoord, maar het is een ''delicate zaak'', aldus Erwin Rog van vakbond De Unie. De bonden willen in ieder geval de uitslag van de stemming met het bankbedrijf bespreken.

Nieuwe holding

ABN Amro en Fortis Bank Nederland zijn eerder dit jaar samengebracht in de nieuwe holding ABN Amro Group.

De bonden hebben bij de ledenraadpleging gemerkt dat niet alleen de cao, maar ook de gevolgen van de reorganisatie meespelen bij mensen die tegen hebben gestemd. Zij maken zich zorgen over hun baan. Sommigen moeten van werkplek veranderen en krijgen te maken met meer reistijd. De bonden vinden dat de bank dit soort geluiden serieus moet nemen.