AMSTERDAM – Lingerieontwerpster Marlies Dekkers heeft de TFG-prijs gewonnen. Dekkers is als winnares uitgeroepen, omdat ze een “rasechte onderneemster is die jarenlang internationale groei heeft gerealiseerd”.

De Turnaround Finance Group richt zich op het verbeteren van inzicht en toegankelijkheid van financiers voor ondernemers die een nieuwe impuls aan hun bedrijf willen geven.

In juli nam NIBC een minderheidsbelang in de onderneming van Marlies Dekkers. De Turnaround Finance Group roemt “de indrukwekkende en snelle” ommekeer van het bedrijf.

Marlies Dekkers reageert trots: “We hebben samen de afgelopen tijd keihard voor het bedrijf gewerkt. Door een nieuwe boost aan het bedrijf te geven, kijken we weer met een goed gevoel naar de toekomst. Door de award in ontvangst te mogen nemen, wordt al het harde werk en de inzet van het hele team erkend.”

Marlies Dekkers

Het bedrijf van Marlies Dekkers kampte de afgelopen jaren met een reeks tegenvallers. Uit het jaarverslag van MD Group blijkt dat het bedrijf boekjaar 2007-2008 afsloot met een verlies van 936.000 euro en een negatief vermogen. Wegens de tegenvallende resultaten vertrok bestuursvoorzitter Arnold Perizonius in 2009.

Tevens had het bedrijf problemen met bevoorrading en hebben een aantal buitenlandse filialen het niet gered.

Door de participatie van NIBC hoopt Dekkers een versnelde groei in het buitenland te kunnen maken. "Nieuwe hoogtepunten zullen snel volgen," beloofde ze destijds.

Marlies Dekkers heeft zo'n duizend verkooppunten en twaalf eigen winkels.