Tijdens mijn opleiding Facility Management heb ik van alles geleerd over CRM systemen, oftewel Customer Relationship Management systemen. In deze systemen staat (bijna) alles wat nodig is om een goede relatie met klanten en bijna-klanten te onderhouden.

Bijvoorbeeld: een tijd geleden heeft een klant een offerte aangevraagd voor een bepaalde dienst of een bepaald product. Op de offerte is nooit een reactie gekomen. Het systeem geeft aan dat er nagebeld moet worden.

In het systeem staat allerlei informatie die je te weten bent gekomen over de persoon die de offerte aangevraagd heeft. In welke organisatie is hij/zij werkzaam? Wanneer is hij/zij jarig, op vakantie geweest, hoe heten eventuele kinderen en wat is de beste manier om deze persoon te benaderen?

Een heel omvangrijk document dus, om zo attent en volledig mogelijk over te komen en zo omzet te behalen.

ZZP systeem

Als ZZPer is de aanschaf van een systeem als dit niet rendabel en naar mijn idee ook niet echt nodig. Veel bedrijven werken graag met ZZPers om de persoonlijke benadering en de flexibiliteit.

Toch merk ik dat ik, in alle hectiek van het ondernemen en door de groei van mijn activiteiten, tóch kansen laat liggen. Het zou fijn zijn als ik herinnerd word aan e-mails die een extra follow-up verdienen, personen die ik iets vaker moet benaderen voor een reactie (want ook zij zijn drukdrukdruk) en mailings die ik nog eens moet nabellen.

Assistent-CRM

De uitbreiding van mijn onderneming met een assistent zou hemels zijn, maar is helaas onbereikbaar de komende tijd. En nu zoek ik daarom een piepklein systeempje dat me kan helpen om concrete resultaten te behalen op korte, middellange en lange termijn.

In mijn omgeving werd mij aangeraden te werken met het prioriteringssysteem in Outlook, en dat ga ik nu maar eens uitproberen. In combinatie met een papieren –en digitale agenda moet het helemaal goedkomen.

Het wordt een CRM systeem in ZZPstijl: Concreet Resultaat Management!

Sanne Nuij van Arnhem is directeur/eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren. Sanne is te volgen op twitter.com/SanneNvA