LONDEN - De Britse kledingketen Marks & Spencer (M&S) is van plan om terug te keren op het Europese vasteland. De Britse krant The Sunday Telegraph schreef zondag dat het bedrijf eigenaren van winkels die tien jaar geleden zijn verkocht heeft benaderd voor een terugkoop.

Volgens de krant is er gesproken met El Corte Inglés, de huidige eigenaar van negen winkels in Spanje. Ook zou de terugkoop van achttien Franse winkels worden overwogen. M&S sloot zijn vestigingen op het Europese vasteland in 2001 uit kostenoverwegingen. Bij de sluiting verdwenen 3350 banen.

Onthult

De stap zal mogelijk volgende week al worden aangekondigd door bestuursvoorzitter Marc Bolland. Deze onthult volgens de krant dan een nieuwe strategie van het bedrijf. De Nederlander Bolland kwam begin dit jaar aan het hoofd te staan van de onderneming.

Vorig jaar hintte Bolland in een interview met zakenblad FEM Business al op een mogelijke terugkeer naar Nederland. Hij merkte daarbij wel op dat dit niet zal gebeuren omdat hij zelf een Nederlander is. Marks & Spencer had vroeger winkels in Amsterdam en Den Haag, maar sloot ook deze tien jaar geleden bij de bezuinigingsoperatie.