SHANGHAI - Met de sluiting van de wereldtentoonstelling in de Chinese stad Shanghai, zijn zondag ook de deuren van het Nederlandse paviljoen gesloten.

Secretaris-generaal Chris Buijink van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie sprak van een ''happy ending'', verwijzend naar de naam van het paviljoen, Happy street.

Buijink: ''Honderdduizenden Chinezen hebben hier een allereerste impressie van Nederland opgedaan. Er is altijd veel discussie over of we aan expo's moeten deelnemen. Maar ik ben erg onder de indruk van wat we hier hebben laten zien.''

Populair

De Chinese stad Shanghai sluit zondag de deuren van de World Expo - een zes maanden durende expositie van cultuur en technologie. Bijna 73 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, waar 189 landen een paviljoen hadden.

De meeste bezoekers kwamen uit China zelf, maar ook 3,5 miljoen buitenlanders wisten de weg naar het expositieterrein te vinden. Op de drukste dag (16 oktober) waren er maar liefst 1,03 miljoen bezoekers op de wereldtentoonstelling. Het Nederlandse paviljoen, Happy Street, is met 8 miljoen bezoekers een van de populairste attracties van de Expo.

China investeerde volgens staatsmedia maar liefst 43 miljard euro in de organisatie van de Expo. Dat is meer dan werd gespendeerd aan de organisatie van de Olympische Spelen.